2020. június 15., hétfő

Várak várromok

Várak várromok

Az Országos Műemlékvédelmi Hivatal felmérése . Sajnos semmi rajz, vázlat nem maradt fent, csak a várárokkal körülvet belső vár alig kivehető maradványai. Gyerekkoromban sokat játszottunk . Andrássy-kastély, Monok Andrássy-kastély jan. Budavári Palota, Budapest Budavári Palota jan.


Várak várromok

További ötletek a következővel kapcsolatban: . Magyar várak , várromok , Árpád-kori és középkori templomok, kastélyok folyamatosan . Ennek ellenére időnként mégis úgy éreztük, hogy a középkori vitézek nyomdokain . Balatonfelvidéki várak , várromok. Előtte kicsiséta, nagyséta, erdőben, erdőmentesen, kicsitfelfelé, nagyonfelfelé. A végeredmény mindig a csúcs.


Fedezd fel Kőszegen és a környéken található romantikus várakat , várromokat. Változatos terepen kanyarogtunk, alig több mint kilométert, majd elértük a vár jelzését, amelyen felkapaszkodva megtaláltuk a Csáki várromot. Kiránduljon velem hazánk középkori váraiban, 3D-ben! Megmutatom a kedvencemet.


Torockószentgyörgyi vár (Cetatea Colteşti). Magyarországon páratlanul szép várak , várromok vannak. Elhagyva Gyulafehérvárat, a Kolozsvár felé vezető európai úton . Várak , várromok Erdélyben 6. Célja: A Baranya megyei várak , várromok felkeresése, ez által történelmünk és szép tájaink megismerése. A teljesítés nincs időhöz kötve.


Az egyes túrákon több. Bacskó várának romjai Bacskó községe mellett találhatók. A község 8km távolságra terül el a Dargó-i hegyi úttól. Ha a csáki várat , más néven az Oroszlánkövet keressük, igencsak résen kell lennünk, mert romjaiból ma már alig látszik valami. A Felvidék nyugati határvidékén szinte látótávolságban vannak egymástól a látványosabbnál látványosabb várak , várromok , kastélyok.


Várak várromok

A régió fő ütőere a Vág . Az igazolólapon megjelölt vázlat szerint a várak és várromok környékének bejárásával. A túramozgalom célja a Baranya megyében található várak , várromok felkeresése, történetük megismerése. A várak többsége festői környezetben találhatóak, . V Baranyai Sárga túra 10. Szekszár Tolna, Magyar nov.


Sze Ötórai beszélgetések Rét, Pécs, Magyar nov. Cs Bakonyáról-Bükkösdre Bükkös Baranya. Lovagvárak, mesebeli kastélyok és várromok tanúskodnak Alsó- Ausztria történelmének gazdagságáról, miközben kedvelt kirándulóhelyekké is .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések