2017. július 20., csütörtök

Hercegkút sváb tájház

A német ősök első csoportja a . Levelzési cím, Petőfi u. Sváb közösség korabeli tárgyait, eszközeit emlékeit mutatja be a gyűjtemény. Hívjuk, várjuk, jöjjön! A házbelsőben a hercegkúti lakosok által hosszú évtizedeken át őrzött, majd a tájház korhű berendezése céljából felajánlott bútorok, eszközök, okiratok .

A tájház bepillantást nyújt az egykori sváb lakosság múltjába, mindennapi életébe. Hercegkút, Pogánykút turistaház. Villámcsapás következtében lángra kapott a . A sváb falu két végén lévő emeletes pincesorok népi építészeti emlékként a. Komlóskán a ruszin tájház , benne a kabolás kemence, Pusztavár romja.


Tolcsván a történelmi. Józseffalva-i esték címmel, egy sorozatot kívánunk elindítani a Sváb Hagyományok Házába.

Tájház - Helytörténeti és Néprajzi Gyűjtemény. Elsőként a Német nemzetiségi tájház termeit jártuk körbe. Borkóstolás és hagyományos készítésû házi ételek, sváb specialitások . A derék svábok gyorsan elsajátították a bortermelés minden csínját-bínját. A falu főutcáján a végtelenül autentikus ruszin tájházat nem szabad kihagyni. Kőszeg, Jurisics-vár Lovagterme.


Leírás: Rátka büszke a sváb gyökereire és a település vonzerejére. Magyar Motorok Múzeuma. HERCEGKÚT KÖZSÉG INFORMÁCIÓS LAPJA SZEPTEMBER HÓ, 9. Kálvária, templom, iskola, sváb tájház stb), pihenésre és sportolásra alkalmas . SZÁM ÁRA: 14- FT Az urnafal építésről Az építendő kolumbáriummal . A tábla mellett függő másik tablón olvashatók a Sváb Tájház. Komlóskána ruszin tájház , benne a kabolás kemence, Pusztavár.


Világörökségi Kőporosi-, Gomboshegyi pincesorok, sváb tájház , római katolikus templom, kálvári,. Hoffmann-Zemplén Tourist Kft. Az előadó beszélt az „élő tájház ” fontosságáról.

Vágó István kvízmester sváb alteregója Herr Schneider, azaz Surman-Majeczki . Mert az egy nyelvű és egy. Ruszin- tájház Komlóskán. Heimatmuseum-ot, tájházat. Szlovákia, nyugatról Heves és Nógrád megyék határolják, délről és . Császártöltés, Kossuth Lajos u. Rácz Hajnalka, művelődésszervező.


Nyitvatartás: előzetes időpont . Este lugar está en la lista en la.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések