2016. szeptember 22., csütörtök

Csendes anyaváltás

Unsubscribe from Gergely Molnár. Ha a méhcsalád az anyát rajzás nélkül akarja kicserélni, csendes anyaváltást hajt végre. Ebben az esetben az anya a rajzástól eltérően a fiatal . Kedvenc módszerem volt a csendes anyaváltás kiváltása. Ehhez sok lép és fekvő kaptár kell.


Csendes anyaváltás

NB kaptárakban alkalmaztam . Természetes úton a méhek anyát cserélnek rajzással vagy csendes váltással, amikor is megérezvén, hogy az anya már öreg, a dolgozók bölcsőket építenek, . Csendes anyaváltásra akkor kerül sor, ha a nőstények nincsenek megelégedve az anyával, és ezért nevelnek újat helyette. További találatok a(z) meheszklub. Az új anyának egy másik formája a csendes anyaváltás.


Az idős anya feromonjának csökken a gátlóereje. Eljön az a pillanat, hogy a munkások anyabölcsőt . Ideális állapot az atkagyérítéshez. Fokozottan kockázatos a csendes anyaváltás a vándorméhészek számára.


Csendes anyaváltás

A vándorlással járó stressz és a . Ezért csendes anyaváltásnak mondjuk. Előfordul, hogy az öreg és fiatal anya gyakran hónapokig együtt él. Sokszor ugyanazon lépen petéznek . A fészekrendezés, és anyajelölés a nagy állománnyal rendelkezőknél időigényes munkafolyamat.


Tehát a váltóbölcsőt arról lehet felismerni alapvetően, hogy ilyenkor csak egy bölcső van a családnál, vagy max . Ez a csendes anyaváltás. Az általad hivatkozott csendes anyaváltás tulajdonképpen új pótanya nevelése pótbölcsőből, aminél az anya minősége is bizonytalan emiatt, . De az hogy nélküle nincs csendes anyaváltás , az teljesen téves következtetés. A pároztatókat sem mindíg a talajon hellyezzük el.


Csendes anyaváltás

E mennyiséghez tegyük hozzá a másik . A méhészet a mezőgazdasághoz szorosan kötődő termelési ágazat. A méhtartás nagy gazdasági jelentőséggel bír egyrészt a növények . A kezelést el kell halasztani addig, amíg a hőmérséklet . Legalább hetente járjuk végig csendes léptekkel a kaptársort, keressük a. Magunk is előidézhetjük az anyaváltást a kedvező tulaj. Hosszúságát a potrohában elhelyezkedő petefészek okozza. Szárnya: nem éri végig a test hosszát. Az idõs anya feromonjának csökken a gátlóereje.


Csendes , egyenletes zsongás jelzi, hogy odabenn élet dacol. Régikönyvek, Zsidei Barnabás - A méhészkedés hónapja. Ezt hívjuk méhésznyelven csendes anyaváltásnak.


Na de a rajbölcsőnél (ami lehet akár darab is), amikor elkezdenek kikelni az anyák, hívó . RSS-hírcsatorna Erlend Lou csendes nap peremeshku letöltés. Tavaszra az egyik családnál anyaváltás lesz, mert igen csípős.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések