2019. szeptember 19., csütörtök

Oxálsavas csurgatás ősszel

Az emberre is veszélyt jelentő, de az atka ellen hatásos szerves savak az oxálsav , a hangyasav és a tejsav. Fontosak az általános tudnivalók, az alkalmazás, . Főleg nyár végén és ősszel fordul- hat elő az atkák. A természetes atkahullás ellenőrzése. Az oxálsav cukormentes vizes oldatát a méhek biztosan nem.


Persze ilyenkor kérdéses, hogyan kerülhető el, hogy az őszi mézbe ne kerüljön bele egy sorozatkezelés utolsó lövete, Egy tisztességes . Az őszi kezeléseim hasonló módszerrel végzem, szeretném összevetni . Oxálsavas csurgatás receptje. A fenti két anyagot összekeverjük, és meleg vízzel kiegészítjük . Az atka ellen igen hatásos szerves savak az oxálsav , a hangyasav és a tejsav. A folyékony oxálsavdihidrát oldat csurgatása ( befecskendezése ) az egyik . Hiányzó: ősszel Vinkó Peti méhészkedik: Záró kezelés, oxálsavas csurgatás. Feltöltötte: Péter Vinkó Ősszel a méhcsaládok fiasításmentes állapot létrejöttekor végezhetjük el a leghatékonyabb védekezést varroa. A varroa nyári oxálsavas kezelési kísérlete.


Télen nem járnak a rovarok és tíz vagy több napos időközönként is lehet számolni az atka hullást. Az élő méh-mintavételezést a nyári és őszi hónapokban végeztük a. Felhasználásra kész, -ra hígított oxálsavas készítmény. Végül a csurgatás győzött , a felét ma a többi holnap kapja. Gőzei mérgezőek, rákkeltőek. Bomlik - A felhasználásra kész oldat csak korlátozott ideig használható . Automata adagoló, csurgató.


Használható: oxálsavas készítmények (ApiOx, Oxxovar),. A legnagyobb hatékonyság akko rérhető el, ha tavasszal a mézhordás megkezdése előtt vagy összel , a mézhordás befejezése után alkalmazzuk. Méhésztársak ellenőrizzék saját állományukat, amennyiben nem találnak fedett fiasítást, Perizines vagy oxálsavas csurgatással elvégezhetik . A beteg, de még élő méheket kell ösz. A tejsav és oxálsav szobahőmérsékleten nem párolog, sőt a felmelegedő kaptárban sem, de atkaölő hatásuk.


A csurgatás általában csak a hatóanyag mennyiségének kísérleti úton. Az alternatív szerek, mint a han- gyasav, a tejsav, az oxálsav és a timol, ma már az engedélyezett szerekhez tar- toznak. Vagy az õszi rutinmunkáknál az ún. A kémiai védekezés hatékony füstölés, párologtatás, csurgatás. Az elmúlt télen újból gond adódott az egyik oxálsavtartalmú gyógyhatású ké- szítménnyel.


Fluvalinát-mentes Destruktorral csurgatott. Annyiszor kérik az oxálsavas csurgatás receptjét, hogy szükséges itt elismételni:. Nyár végén és ősszel amikor a méhcsalád éjszakára már fürtbe húzódik és a . Késő ősszel az anya leáll a petézéssel és az áttelelő méhek utolsó.


A tapasztalatok szerint a vándoroltatott, az õszre többé-kevésbé leharcolt. Bee-Vital-Hive-Clean (BVHC) ( oxálsav hatóanyag) Okulva az elõzõ. Ebben az esetben a kijuttatások ( csurgatások ) száma alkalom volt ebben az. Randy Oliver receptje olyan tartós hordozóval viszi be az oxálsavat , mely.


Egy tartós hordozón beadott oxálsav -glicerin-víz oldat nagy . Hangyasav július – augusztus.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések