2015. augusztus 20., csütörtök

Konstancinápoly elemzés

Konstancinápoly elemzés

Voltaire egyházellenességét, gúnyosságát és. Konstancinápoly elemzés. A pictura rész, a város bemutatása földrajzi helymeghatározással indul, maj mintha egy . Mennyi kincs, óh Múzsám!


Konstancinápoly elemzés

A tágas utcákon sok veres selyembe. Amint a Bosporus Európát mossa, Másfelől Ázsia partjait csapdossa, Itt büszke habjai dicsekedve folynak. Hogy a versbe ingyen s potomra jött elő. A két verstípusból nőttek ki a felvilágosodott költeményei. CSOKONAI VITÉZ MIHÁLY: KONSTANCINÁPOLY című művét hány részre.


Sok száz előkontyú turbékol egy hímnek. Avagy mi változott az olimpiai játékok történetében az ókoriakhoz képest. Edgar Allan Poe The Raven című versének és magyar nyelvű fordításának elemzése. Főbb verstípusok jellemzői, majd egy-egy vers elemzés.


Konstancinápoly elemzés

Berzsenyi Dániel: A magyarokhoz I. Az estve és A Magánossághoz - elemzés. Az elemzés a következő összehasonlító szempontokra tér ki: földrajzi terep, napszakok-. Csokonai szentimentális költeményei. A Reményhez, A tihanyi Ekhóhoz, A Magánossághoz elemzése, . A piktúra rész keleties mozgalmasságot áraszt a fölvillantott életképekkel, s ehhez szerencsés költői eszköz . Szegedy-Maszák Mihály elemzése a továbbiakban a megszemélyesítés és megszólítás. Epikai, lírai és drámai művek elemzése.


Rákóczi-nóta, Virágénekek. Komplex verselemzés : a vers részletes formai-tartalmi elemzése. Verstani alapfogalmak: a. Egy rövid műrészlet néhány soros elemzése , vagy egy ismert irodalmi motívum,. Kosztolányi Dezső: Esti Kornél, Édes Anna. Az európai és magyar avantgárd . Ady Endre: A föl-földobott kő ( verselemzés ). Ismertessen egy-egy történetet részletesen!


Homéroszi eposzok: Iliász. Ilyen elemzés csak akkor adhatna helyes képet, ha az írók csakugyan nem mozdultak. A nyelvi elemek értő, elemző használatának fejlesztése.


A szövegek szerkezeti elemzése , tagolás,. Megjegyzések: Bibliogr. Az összehasonlító elemzés szövegfeldolgozási eljárásai. Egy tanult mű teljes körű elemzése. Romantika a világirodalomban.


A közelítő tél elemzése : Ez a klasszikus elégia az életmű egyik legszebb darabja. Részvétel a csoportos történetalkotásban, az improvizációban és az elemző beszélgetésekben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések