2015. augusztus 13., csütörtök

Léha jelentése

Léha szó jelentése : Felelőtlenül könnyelmű (ember, csoport), aki életfelfogásában komolytalan, csak a könnyed szórakozást, időtöltést kedveli, . Léha szinonima szinonimái, rokon értelmű és hasonló jelentésű szavai. A talán jelent valami könnyüt, milyenek az üres öblü testek. Innen alkalmazásban: léha gabona, melynek csak toklásza, . Léha jelentése , eredete, magyarázata.


Léha jelentése

A kifejezés a következő kategóriákban található:. Léha életmód jelentései a német-magyar topszótárban. Ismerd meg a léha életmód magyar jelentéseit. DictZone Olasz-Magyar szótár. Az utóbbi jelentéskörben a francia (frivole, frivolité) és angol . D gyök: DoN – Ne a DON egyik jelentése : felgyülemlett.


Csak az önös, léha kívánalmain pISZMOg, szÖSZMÖtöl, a valóról nem akar tudomást . Léha , pajzán , feslett , laza erkölcsű , kacér ,. Ki tilt tehát azt mondhatnunk, hogy az s betűnek együttes (concret) jelentése. Jelentésök: hiány, hiba, üresség, kellemetlenség, p. Korábbi fordításokban: Ugribugri, A léha asszony, Kikapós feleség. Az eredeti cím („Poprigunya”) jelentését ezek a címek megközelítik, de egyikük sem adja . Listája fordítások: léha. Szótár angol, cseh, német, dán, spanyol, francia, olasz, norvég, orosz, své albán, belorusz, finn, görög, horvát, litván, portugál, szlovén,.


Természetesen ahhoz, hogy részletesen megvizsgálja a szó jelentése , először is. Adventi gyertya színei és jelentése. Gazdag, gondtalan, léha életű fiatalember. Az aranyifjú külföldön költötte el családi öröksé- gét. Szin: (régi, rosszalló) ficsúr, uracs, világfi, (rit- ka) zsúrfiú.


Görög-latin eredetű szó. Pusztán a költséges szórakozásoknak élő aranyifjú. Bakos) Ledér hölgyek, könnyű élet, azaz gyors kocsik és gyors lányok kedvelője.


Az irónia jelentése : Humort és gúnyt ötvöző csipkelődés, kesernyés, maró gúny. Cinizmus: Részvétet nem tanúsító, léha viselkedés. A Hannah-ból alkotva újat az Anita névvel, Melynek jelentése kegyelem. Zoltán Éva Asszonyok asszonya: Éva, Te bűnbecsábító léha „ némber 1. Nagyzolás, cifrálkodás, a jómód fitogtatása.


Magyar változatának jelentése ehhez képest kissé kibővült. Nálunk is bizalmas nyelvi szó , . Mi a szélhámos szó eredeti jelentése ? Evangéliugörög eredetű szó, jelentése : jóhír, örömhír. A léhaság jól illeszkedik az alatta megbúvó komolysághoz és hatalmas.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések