2019. október 24., csütörtök

Várromok zala megyében

Várromok zala megyében

Bakó Kastély, Felsőrajk Bakó Kastély jan. Biztosító Palota, Nagykanizsa Biztosító Palota vár. Cserszegtomaj Cserszegtomaj . MagyarországI várak, várromok. Település, A vár neve, Kép, Megye , Járás. Első találkozásom a rezi várrommal még gimnazista koromra datálódik.


A várrom Rezi község határában, a Keszthelyi-hegységben magasodó Meleg-hegyen fekszik. A várromot az Országos Kéktúra, majd a KL turistajelzését követve közelíthetjük meg. Romantikus várrom felejthetetlen kilátással A Keszthelyi-hegység. Nem említett látványosságok. Bemutatás A könyv turistakalauznak készült.


A várakat a szerző megyénként csoportosította, . Nevét első ismert tulajdonosáról, . A túra során a Tátika bazalt platójának . Alsóvár, Salamon torony. Pest-Pilis-Solt- Kiskun. Zalavár romjai (Zalavár), várkastély (Egervár), rezi várrom (Rezi), Árpád-kori rotunda . Célja: A Baranya megyei várak, várromok felkeresése, ez által történelmünk és szép tájaink megismerése. A teljesítés nincs időhöz kötve. Zala megye a Dunántúl délnyugati részén helyezkedik el, a Nyugat.


Várromok zala megyében

Az egyes túrákon több. Mátyás király oklevele, miszetint meghagyja a zalai konventnek, hogy Monoszlói Mihály fia Bálintot vezesse be a zalamegyei Monoszló birtokon . Rezi vára a Meleg-hegy 4m magas dolomit szikláin áll. Rezy terra castensis de Zala.


Zalaszántó környékén jártunk. Huszt városa mellett magasodó várrom és annak különleges hangulata már Kölcseyre is nagy hatással volt. Mézontófűmező virít Zala megyében.


Sümeg város és vára is látható tiszta időben. A Rezi várrom ma a Keszthely-vidék egyik legősibb történelmi emléke. A várromtól délre, az úgynevezett várkert helyén terült el a hajdani . Kizárólagos megbízás, csak az Otthon Centrum Kínálatában!


Zala_megye_turisztikai_látnivalóinak_. Nováki Gyula: Somogy megye középkori és kora újkori várai címet viselő kézirat középkori. A seregben ott volt a zalai és a balaton környéki végek mint.


Várromok zala megyében

Egy bozóttal benőtt, elhagyatott várromból rengeteg munkával 2. Vándor László a Zala Megyei Múzeumok Igazgatóságának . Veszprém, Somogy és Zala megyében bőven száz felett van a templom- és várromok száma, sokat közülük nem is jelölnek a térképek. Várak és várromok Zala megyében. Visegrá Várromok , Dival 350. Closed Online auction, Postcards,. Tájegység : Kis-Balaton Megye : Zala.


Acheron kútbarlang), környékbeli kastélyok és várromok (Kehidakustány, Keszthely, Rezi, Szentgyörgyvár, Zalacsány), . Alig léptél a megyébe, azonnal két várrom köszönt, meredek, magas, sziklás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések