2019. február 5., kedd

Július jeles napok

A magyar köztisztviselők napja július 1. Semmelweis nap , a magyar egészségügy napja július 2. Július az év hetedik hónapja, és napos. A római naptárban, kezdetben ez az ötödik hónap volt. Ennek megfelelően latinul . Caesar uralkodása alatt szervezték át az addig használt római-naptárat, vezették be a .

A jeles napok - világnapok oldala feltünteti a különböző hazai és nemzetközo. A köztisztviselõk napja. A sportújságírók napja. Than Mór elkészíti az első magyar bélyeg tervezetét.


Sarlós boldogasszony napja. A katolikus egyház az áldott állapotban lévő Mária Erzsébetnél tett látogatásáról emlékezik meg ezen a napon. Ez a hónap az, amelyben a szőlő édesedni kez amikor lassan megkóstolhatjuk . Nyárhó - Áldás hava - Tehéntor (Aratás) hava. E napon munkatilalom volt, mert attól tartottak, hogy aki ilyenkor a mezőn dolgozik, abba belecsap a villám, .

JELES NAPOK – ÜNNEPI SZOKÁSOK. Illés Ősi kígyó és medveünnep, a pásztoroknak dologtíltó nap. Jakab Ezen a napon áll meg a szőlő növekedése, és kezd . Szent Erzsébet, akinek az ereklyéje a. Jeles napok , világnapok. A legmelegebb nap július 8-a lesz, fokkal, míg a leghűvösebb 27-e.


A vajdasági magyar irodalom napja. Minden év július elseje a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. Az egész világon július 6-án ünnepeljük a Csók Világnapját. Máig tisztázatlan, hogy ki kezdeményezte e jeles nap megünneplését, ahogy az is . AZ ÁLLAMI ÜNNEPEKRŐL, A MUNKASZÜNETI NAPOKRÓL ÉS AZ.


SARLÓS BOLDOGASSZONY, „nehézkes” Mária méhében. Nemzetközi fókavadászat-ellenes nap. Vajdasági magyar ünnepnapok és jeles napok. Szakszervezeti akciónap , gyermekkönyvek nemzetközi napja. Arató vásárok ekkor voltak . A MAGYAR EGÉSZSÉGÜGY NAPJÁt minden évben július 1-jén tartják, ez a hazai egészségügy legnagyobb ünnepe.


SZENT JAKAB HAVA – NYÁRHÓ – ÁLDÁS HAVA. Minden óvoda életében a jeles napok és a világnapok központi szerepet játszanak, nehéz.

Mint minden hónapra, erre is esik bőven nevezetes nap, nézzük mit is ünneplünk júliusban. Szentendrei-szigeti Szántóverseny és Szakmai Nap. A nap elnevezése utal az aratás egykori módjára, amikor még a nők arattak sarlóval.


Az állatszállítás Elleni Világnap. A zöld jeles napok nem ünnepek, hanem felkiáltójelek a naptárban ?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések